Over mij

Roeland x720

Roeland Muller

Levensloop
Je kan gerust stellen dat sport de rode draad in mijn leven is.
Voordat ik überhaupt op aarde werd gezet stond ik al bekend als een “schopper”. Ik had een tomeloze energie en was erg druk. Ik sport dan ook sinds jongs af aan en heb verschillende sporten beoefend zoals: gymnastiek, judo, voetbal, tennis, zwemmen, boksen en kickboksen. Naast mijn fitness voetbal ik momenteel in een vriendenteam, waar ik als middenvelder of aanvaller speel.

Mijn passie voor fitness begon rond mijn 17e toen ik lid werd van de sportschool waar ik nu nog steeds train. Namelijk: Fitnesscentrum Noord te Rotterdam. Hier traint de eigenaar (Hans Kroon) topsporters van verschillende sporten.Dit heeft mij vooral beïnvloed op de manier hoe er getraind wordt om naar een bepaald doel te komen. Dit proces vond ik fascinerend en ik begon geleidelijk aan mijn broertje te motiveren om hem sterker te maken. Mijn keuze voor de HALO (sportacademie) was dan ook voor de hand liggend. Het combineerde zowel mijn passie van het lesgeven en het sporten zelf.
Tijdens mijn studie begon ook steeds meer mijn interesse in fitness te groeien, dit kwam vooral tot uiting toen ik in aanraking kwam met CrossFit.

 

Dit is (vrij vertaald) een methode waarbij gebruikt wordt gemaakt van gewichtheffen, turnachtige vaardigheden en conditionele training. Deze worden gecombineerd in een workout onder hoge intensiteit. Veel van de genoemde elementen zijn terug te vinden tijdens mijn trainingen. Voor mij houdt krachttraining niet op bij CrossFit. Iemand naar een bepaald doel brengen is een proces waarbij ik zoveel mogelijk handvatten wil gebruiken en mij niet beperkt wil voelen. Het doel bepaalt immers de “tool”. Dagelijks verdiep ik mij in bepaalde materie en blijf ik mij specialiseren op het gebied van fitness en begeleiding.

Een greep uit mijn opleidingen:
Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HBO)
AALO Fitness Trainer Level 1
AALO Fitness Trainer Level 2
AALO Fitness Master
AALO Personal Trainer
CrossFit Level 1 Trainers Course
CrossFit Gymnastics

Reacties gesloten